Alla inlägg under maj 2020

Av lollolojsan - 30 maj 2020 13:28

Förra helgen blev jag både hes lite snuvig och lite halvrosslig så jag fick snällt stanna hemma från jobbet i början av veckan då vi kör hårt med två symptomfria dagar nu i coronatider.
Äntligen har vi fått lite sommarvärme i Kristianstad! Så efterlängtat! :)
Igår efter jobb på förskola och en franskund så träffade jag Bella och Lina för att avnjuta en måltid på Pinchos. Eller rättare sagt, många små måltider. Alltid lika gott och jag gillar att stället har sitt eget tema. Häftigt!
Idag hade jag en kund på förmiddagen, Teemu har fixat i våra rabatter och sen tog jag och Bessie en runda på Kjugekull. Så naturfint och hon älskar att gå där. Lite annan terräng än att bara gå på grusvägar och gräsmatta.
Ikväll ska vi fira både Bella och Stoffe som fyller år denna helgen och imorgon kommer syster hit för att se hur vi bor i nya huset. Så det blir en hyfsat fullspäckad helg.

För många månader sen så bokade vi en resa till Budapest tillsammans med Eric och Bella i sommar. Vi får se hur Corona tar sig, men enligt morbror som bor där nere ser det hoppfullt ut just nu. Vi håller tummarna!
Det är ju helt underbart att strosa runt i stan i den speciella värmen som finns där, svettas kl 22.00 på kvällen, äta ute.. bada! Åh, jag hoppas.

Av lollolojsan - 21 maj 2020 22:25

Denna Kristi himmelsfärds dag har bestått utav tre franskunder och sedan ut för att försöka lapa åt sig lite eftermiddags sol! Teemu var i full gång med att trimma gräsmattan och klippa buskar så jag hjälpte till samtidigt som Bessie har varit ute hela dagen i det gröna sköna. Så härligt med sådana dagar! 

Från att inte ha haft någon trädgård alls där vi bodde före detta till denna stora tomten där det finnas massor att sköta om; det är en enorm skillnad på liv och liv. 

Häromdagen var vi iväg och köpte en utebur till Linus som han idag har fått flytta ut till. Skyddad från sol och vind, då vi läst att hög värme kan vara farligt för honom, och vi har VÄLDIGT varmt på ovanvåningen just nu! Där kommer han få det bra! Hoppas han inte är rädd där ute i mörkret.. 

Sedan tog vi Bessie med oss och åkte till Teemus föräldrar för att flytta hem hans gym till vårt hus. Vi blev bjudna på mat och nybakat bröd. Mums! 

Nu har vi kollat kvällens avsnitt av Robinson och förflyttar oss in i sovrummet för något avsnitt av Lost innan det är dags att sova & orka upp och jobba imorgon innan det är helg igen! 


Godnatt! 


 


 

Av lollolojsan - 20 maj 2020 20:03

Godkväll!

Idag känns det mycket bättre i halsen. Lite glass var nog ett smart drag! Och gott!   

Vädret är ju även det till belåtenhet. Har varit så innerligt trött på alla stormar med regniga gråa dagar, så jag håller tummarna för att dessa nu är över och de är välkomna tillbaka i oktober någon gång   

         

Jag har varit på jakt efter en utebur till Linus (kaninen) ett bra tag nu, och äntligen så har vi hittat en! 

Inatt får han sova inne men imorgon kommer vi prova ta ut honom där.

Hoppas han ska trivas då han alltid varit en inne-kanin och sedan vi flyttade har han hållt till i rummet där jag arbetar med fransarna och har kunder. 

Förra veckan så köpte jag även lite nya saker till Bessie. (hunden) 

Jag köpte en aktivitetsboll typ där man kan lägga i olika godisar eller en hel måltid torrfoder. Man skakar bollen sen hittar godisarna ut ur bollen genom en liten labyrint inuti. Så när hon lärde sig att hon måste puffa på bollen så att den rullar så kommer maten ut    väldigt kul sätt att äta frukost på! 

Jag köpte även en liten matta med många "flärpar" eller vad man ska säga, så att man kan gömma godisar under dessa så att hon får nosa och söka efter dessa. Väldigt populärt! Vi får inte bli slappa med promenaderna för då lägger hon kanske på sig lite extra godiskilon! 

    

Jag var på Eko i samma veva förra veckan för att köpa nya krukor och fick syn på en hundleksak som såg ut som en skunksvans som satt fast i en tennisboll. För 35 kr så blev hunden helt till sig när jag kom hem med denna. Hon plockade den till sig redan i hallen och sprang iväg med den och vaktar den som sin egna lilla bebis   

 

Imorgon är det Kristi Himmelsfärds dag och vi är lediga från förskolan, men jag kommer jobba hemma mellan 10-15 med lite olika kunder. Ska bli kul   

Av lollolojsan - 20 maj 2020 10:39

Hej!

Jag har nu varit hemma från jobbet i två dagar pga halsont och hade då lite mer tid över än vad jag vanligtvis har. Nu i coronatider får vi ju vara lite extra försiktiga så vi inte smittar ner varandra, så jag har snällt stannat hemma.
Jag började bläddra igenom min egen blogg. Det är över fem år sedan jag lade in ett inlägg! Fem år!
Jag tänkte försöka styra upp detta då jag kommer ihåg hur roligt det faktiskt är att skriva och dela med sig av sina tankar och funderingar. Om det så ibland bara är en liten uppdatering om hur veckan varit så märker jag nu hur roligt det är att titta tillbaka på, och jag minns det mesta med glädje!
Det känns som att jag har levt minst 5 liv hittills...
Vet ibland inte hur jag hamnade där jag är idag.
Jag hade en bra uppväxt med familj och vänner. Mamma och pappa delade på sig när jag var runt 15 år. Mamma och syskonen flyttade till Stockholm och jag blev kvar i Kristianstad.
Jag gick musiklinjen på c4 i 2 år då det var ett stort intresse på den tiden. Jag bytte sedan till barn och fritidsprogrammet då jag antog att det fanns större chans till arbete där.
Svårt att säga hur mycket jobb det fanns i musikbranschen men jag tror det var rätt att det fanns en hel del inom barnomsorgen iallafall.
Jag började jobba som barnskötare efter att ha tagit studenten på en tredje gymnasieskola. Denna uppe i Stockholm hos mamma.
Det var en komplicerad tid. Jag visste inte riktigt vart jag hörde hemma någonstans. Efter att ha bott ett år hos mamma flyttade jag ner igen då kompisarna drog mycket i mig och de var också en väldigt stor del av mig under den tiden. Jag fann mig tillslut tillrätta i en egen lägenhet i Kristianstad där allting nu började falla på plats och det kändes fantastiskt att ha ett eget ställe.
Sedan dess har jag nu flyttat x antal gånger till och provat på lite olika boendesituationer tillsammans med min sambo. Vi har bott i min lägenhet på söder, en lägenhet som ligger i ett väldigt dåligt område, hemma hos hans föräldrar en sväng, ett hus med tre våningar utan trädgård. Och nu har vi nyligen flyttat igen! Ett jättestort hus med en väldigt stor trädgård. Sedan i januari är vi hundägare vilket också känns fantastiskt! Vi är så glada för våran Bessie!
Så, jag jobbar på en förskola här i kommunen sedan 2017 och sedan 2019 så är jag även certifierad fransstylist och lashlift-stylist så jag kombinerar dessa två jobben. Det funkar för det mesta bra!
Nu har vi snabbscrollat genom de senaste 14 åren av mitt liv och har missat en himmelens massa detaljer! Men nu har jag iallafall börjat.
Vi ses snart i ett nytt inlägg! 

Bessie och jag njuter av en fin dag ute i solen.

Jag och Teemu. 

Vår lilla 6åring som varit med på varenda flytt! Vår Linus. 


Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards